2017

Julkonsert Dalhems kyrka

Söndag den 17 december hölls årets julkonsert i Dalhems kyrka. Förutom ÖMK och Pastoratskören, deltog Sanna Hogman och Carl-Henrik Fernandi, från Västervik, med skön sång och proffsigt saxofonspel. I år låg fokus på traditionell  Advents- och Julmusik som sig bör, enligt min mening. Har väl varit lite si och så med det på senare år. Sanna sjöng Sibelius Julvisa till vårt ackompanjemang och tillsammans med Björn Danielsson framförde Carl-Henric Den Heliga Staden på altsaxofon. Mäktigt blev det. Även kören lät mycket bra, inte minst I Advent av Otto Olsson, med Aron Nilsson spelandes orgel från läktaren. Denna fina konsert avslutades med att Carl-Henrik, på sopransax, spelade Torn-Eriks visa i Nils Lindbergs arrangemang. Efter blomutdelning till välförtjänta solister och musikaliska ledare avslutade ÖMK med Highland Cathedral, där våra flöjtister fick briljera. Jag tror att alla i publiken gick nöjda ut ur kyrkan denna kväll.

Kjell Hallenquist

Repetition 5 december

Här repeterar vi för fullt inför Advenstskonserten i Dalhems kyrka den 17 december. Förutom ÖMK och kyrkokören medverkar i år Carl-Henrik Fernandi och Sanna Hogman med skönspel och skönsång.

Övningshelg 11-12 november

I dagarna två har ÖMK, tillsmmans med Åtvidabergs Musikkår, hållit övningshelg i Vallonen. Gästdirigent var Mats Persson, som förutom sitt jobb som musiklärare, även leder Hemvärnets Musikkår i Kalmar Län. En mycket trevlig bekantskap tyckte vi alla. Lördagen var intensiv, med repetition från kl tio till kl fyra. Bensträckare och lunchpaus ingick naturligvis, men mycket spel blev det. En trevlig sak var att Lions Club i Överum kom och överräckte femtusen kronor, öronmärkta för helgen. Det tyder på uppskattning av vad vi gör.

På söndagen inledde vi med en timmes rep med Mats Persson, innan ett gäng ungdomar från Kulturskolan i Västervik sattes in i orkestern. Vi spelade lite av deras repertoar, ledda av Nils Inge Andersson, för att förbereda en liten konsert som skulle avsluta dagen. Efter lunch repade vi ytterligare en timme, innan det var dags för konsert, då ett gäng föräldrar anslutit för att lyssna på barnen tillsammans med oss.

Välsmakande lunch båda dagarna har serverats av Tant Gul i Blackstad.

Jag tror att alla var tillfreds och nöjda med helgen när vi åkte hem, efter väl förrättat värv. Tror också att det skulle vara kul att göra detta till en tradition, för så givande var det.

Stort tack till Mats Persson, hoppas du vill komma åter.

Stort tack till Sonja och Gun, som hjälpte till med mat och fika!

Stort tack till ICA Maxi som bidragit med 1000kr, och till Åtvidabergs sparbank som bidrog med 3000kr. SPH i Överum bidrog med 3000kr och Tjustbygdens sparbank 5000kr.

Kul med uppskattning!! Vi tackar och bockar!!

Kjell Hallenquist

Höstkonsert Minnespaviljongen 24 september

ÖMK:s traditionella Höst- och Nostalgikonsert genomfördes under söndagskvällen. En hel del publik hade mött upp för att lyssna på en konsert, som den kunde låta förr i tiden. Vi började med Fredric Sandströms marsch F-Båten, vilken härrör sig tillbaka till 1:a världskriget. Programmet som sedan följde var i princip samma som Västervikspubliken fick lyssna till i Stadsparken i somras. Dock hade Olrogpotpurri nr 1 tillkommit, innehållande några välkända melodier. Kul potpurri, så vi väntar med spänning på nr 2. Avslutningsvis spelades marschen Ikaros av Rydberg, och som extranummer följde Gammel Norsk Jägermarsj. En kul konsert i härligt höstväder, ledd av Nils Inge Andersson. Per-Erik Dahl presenterade programmet och Överums Hästsportförening sålde fika till mångas glädje.

Kjell Hallenquist

Loftahammarsutställningen 26 augusti

Höstens första spelning var den traditionella Loftahammarsutställningen. Den genomfördes i ett härligt sommarväder, med god uppslutning av publik. Vi deltog som vanligt i kortegen från Wienerbagarn ner till centrala Loftahammar, där vi efter invigningstal och diverse annat spelade underhållningsmusik i cirka trekvart. Detta tillsammans med Västerviks Twirling Troop.

Nils Inge Andersson dirigerade och Tommy Friström var tamburmajor under kortegen.

Kjell Hallenquist

Loftahammar kyrka 1 juli

På lördagskvällen gav ÖMK för första gången en konsert i Loftahammars kyrka. Vi bjöd, som vanligt på en blandad repertoar bestående av både gammal som nyare musik. Nils Inge både dirigerade och presenterade programmet på ett mycket fint sätt. Några axplock ur repertoaren: Tag der Freude, Festhymnus fur Bläser, Underlige Aftenlufte, Bist Du bei mir, How great thou art, Amacing grace, samt en del annat. Vi låter ju inte tillfället att spela en marsch gå oss ur händerna, så publiken fick höra på Sångarmarsch av Widqvist innan kvällens slutnummer som var, som många gånger förr, Crusaders Hymn. Mäktigt som vanligt.

Vid avtackningen från församlingens representant blev vi lovade att få komma tillbaka. Det gör vi mer än gärna!

Innan publiken gav sig fick vi spela Sångarmarsch ännu en gång.

Kjell Hallenquist

Västervik Stadspark 20 juni

På tisdagskvällen konserterade ÖMK i Stadsparken, Västervik. En spelning som definitivt blivit en tradition. Vi bjöd på en blandad repertoar med både gammal och nyare musik. Dessutom lite ovanligare marscher av kända kompositörer. Det är ju lite av vårt signum att göra så, och det trivs vi med. Nils Inge dirigerade och Per-Erik presenterade som sig bör. Kul dessutom att så pass mycket folk kommit för att lyssna. Enligt Arne Meijer är vi välkomna tillbaka nästa år. Det gör vi!!!!

Björkfors Marknad 17 juni

För trettionde året i rad medverkade ÖMK vid Björkfors Marken. Härligt väder och mycket folk i omlopp gjorde det till en mycket trevlig dag. Som vanligt började det med marsch på bygatan genom marknaden ner till sjön. Där bjöds publiken på en kortare marschkonsert med bl a Leve Kustartilleristen och Drottning Ingrids Honnörsmarsch. Därefter följde en välsmakande fika. Efter den gav vi en fyrtio minuters konsert med underhållningsmusik uppe i backen, precis som traditionen bjuder. Verkade som om det uppskattades av publiken, av applåderna att döma.

Kjell Hallenquist

 

Nationaldagen i Dalhem och Överum 6 juni

Strålande väder och stor uppslutning på båda platserna. Dessutom, inte minst, fina högtidstal. Vi i kåren höll också fanan högt, med kraftfull marschmusik, psalmer och vårsånger. Lunchen, som församlingen bjöd alla på, smakade utsökt. Tänker spontant efteråt, att det verkar som om Nationaldagsfirandet vinner mark år från år. Trevligt!!

Kjell Hallenquist

Kristi Himmelsfärdsmorgon i Överum 25 maj

Kåren marscherade som vanligt genom samhället och gav några korta konserter under vägen. Allt genomfördes i strålande väder och avslutades med en gudstjänst vid Minnespaviljongen. Där uppvaktades kåren med 8000 kr ur Uno Johanssons minnesfond. Det tackar vi särskilt för 

1 maj Oskarshamn och Hjorted

Några bilder från dagens övningar. Dels från demonstrationståget i Oskarshamn, dels från konserten vid Nynäsgården i Hjorted. Båda evenemangen genomfördes i perfekt väder, där bl a vårmelodierna verkligen kom till sin rätt. Kändes att "Vintern rasat ut"..

En mycket trevlig dag med en välbesatt musikkår.