2019

2019

Västra Eds kyrka 

Söndagen den 17 mars spelade vi i Västra Eds kyrka vid en kvällsgudstjänst, där vi hade glädjen att få samarbeta med den välsjungande sångerskan Linn Svensson från Tryserum. Vi träffades förra sommaren i Ukna kyrka, där vi framträdde med var sitt program, men nu var det dags att göra något gemensamt. Komminister Håkan Perniel skötte gudstjänstbiten och Nils Inge Andersson dirigerade, som vanligt, musikkåren.

Vi inledde, som vi brukar, med en marsch. Vi valde denna afton Petersburger marsch. Därefter var det dags för Linn att ta ton. Vi började med Halleluja, av Leonard Cohen, följd av Amazing Grace, där Linn sjöng första versen à capella, innan kåren stämde in. Det kändes riktigt bra och åhörarna var med på noterna. Vi fortsatte med Där rosor aldrig dör, innan församlingen fick sjunga med i Psalm 235, Som en härlig gudomskälla.

Med utgångspunkt från dagens bibeltext höll Håkan Perniel sedan en kort predikan innan det var dags för mera musik och sång.

Vi fortsatte med Jag har hört om en stad ovan molnen, eller Rysk Folkvisa, som den också kallas. Efter den så bjöd kåren på ett par egna stycken. Från musicalen Jesus Christ Superstar, hade vi valt den fina I don´t know how to love him, och som vår avslutning på aftonen spelade vi Vid dagens slut, arrangerad av Owe Green. Det är en parafras på Bred dina vida vingar, tillsammans med militära Taptosignaler inbakade. De framfördes på trumpet av Göran Andersson.

Då var det officiella programmet över, men ett par extranummer hade vi  planerat, som sig bör.

Linn Svensson sjöng Pelle Karlssons Han är min sång och min glädje, och som absolut sista stycken spelade kåren marschen Åmåls Vapen, av musikkårens förste dirigent Ernst Melin.

Efter församlingens tack till alla deltagare, bjöds det på kaffe och hembakade semlor till alla som ville.

Det blev en mycket trevlig konsert, inte minst på grund av Linn Svenssons fina röst. Vi hoppas på mera samarbete i framtiden, i nåt annat sammanhang.

/Kjell Hallenquist